Gjennom nordmarka på sykkel

Harestua – Stryken – Sandungskalven – Hakkloa gård – Kikutstua – Bjørnholt – Ullevålseter – Hammeren – Brekke – Lofthus
– 4o km –

Yr melder først regn fra kl.18 i morgen, så da er det perfekt! Tog fra Kjelsås kl. 7:55 til Furumo/Harestua. Vi sykler 3 km på vei til Stryken og så er det inn i marka og finne veien hjem. Hva sier du? :) Jeg får svar fra Ingfrid et par minutter senere: Ja!

Vi har så vidt rukket å satt oss ned på toget før jeg bretter ut kartet og ivrig peker på ruten vi har foran oss. Sykkelstien starter først ved Stryken, men siden stasjonen kun benyttes vintertid blir vi nødt til å gå av på Furumo/Harestua.

IMGP3282

Herfra sykler vi 3 km på bilvei til Stryken. Stien går langs sørenden av Store Skillingen. Etter et par kilometer sykler vi sørover og får en jevn stigning opp til Nordre Djupdalstjernet, hvor det flater ut.

IMGP3287

Deretter venter enda mer stigning og flere vekselvise partier med stigning frem til Manntjern.

IMGP3290

Godt at i hvert fall en av oss koser seg på sykkeltur ;)

Herfra tar vi sørover og det suser i nedoverbakker mot kalvekrysset ved Sandungskalven før vi fortsetter videre sørover mot Hakkloa gård, et fint strekke langs østsiden av Store Sandungen. Tid for lunsj! Det er ikke lite vi har med oss!

IMGP3300

HVORFOR har Freia laget cookie som smaker som sandkake!? Ny og bedre oppskrift stod det på pakken! Vil ikke vite hvordan den smakte tidligere…

IMGP3302

Huldra :) Til vanlig kjent som Ingfrid

En halv kilometer etter Hakkloa følger vi veien østover og sykler mot på Bjørnholt. Vi som trodde vi var ferdig med stigningen… vi har en seig bakke foran oss før vi renner ned forbi Bjørnholt. Vi holder på å bli nedkjørt av en gjeng ivrige syklister når vi kjører langs Skjersjøen. Tidligere har vi fått kjeft for å sykle i veien. Vi når Hammeren og stopper opp. Høyre eller venstre? Det ender med høyre i retning Brekke etter stein, saks, papir. Herfra er det bare å sykle resten av veien hjem, helt til døren på Lofthus.

Ingfrid! Neste gang sykler vi fra Grua :)